Учени от САЩ са изследвали феномена на смеха в животинския свят и

...
Учени от САЩ са изследвали феномена на смеха в животинския свят и
Коментари Харесай

Учени: Много животни също могат да се смеят

Учени от Съединени американски щати са изследвали феномена на смеха в животинския свят и са стигнали до забавното умозаключение, че доста живи същества могат да се смеят по подобен с хората метод, пише сп. " Байоакустикс ".

Дълго време създателите на актуалното проучване от Калифорнийския университет в Лос Анджелис са анализирали резултатите от други научни писания. Изследователите са търсили препратки към вокални сигнали, които животни те издават по време на игра и могат да бъдат окачествени като смях.

Оказало се, че истински смях се открива при над 60 типа животни. Издавайки радостни звуци животни те, сходно на хората, демонстрират посредством държанието си, че могат да се забавляват.

Сред представителите на животинското царство, способни да се смеят, са крави, кучета, лисици, мангусти, тюлени и даже някои птици. Според учените, смехът е човешката версия на еволюционно остарял звуков сигнал, който е общ за доста животни по време на игра.

Авторите считат, че изследването им хвърля светлина върху формата и функционалността на човешкия смях и оказва помощ да се разбере по-добре еволюцията на общественото държание при хората.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР